Zitvolleybal?

Uitleg

Een aantrekkelijke sport voor mensen met een lichamelijke beperking, sport-geblesseerden maar ook valide spelers. Het heet dan wel zitvolleybal maar stilzitten is er niet bij. Veel bewegen om op tijd de bal op te vangen, te spelen en te scoren. Het is een snelle en uitdagende sport waar je als team moet proberen de tegenstander te overtreffen. Het wordt gemengd gespeeld zowel wat betreft met of zonder beperking/blessure als wat betreft vrouwen en mannen.

De spelregels zijn voor het grootste deel hetzelfde als bij het staand volleybal. Omdat de spelers op de grond zitten (en veel schuiven) zijn de afmetingen van het veld kleiner en hangt het net uiteraard lager dan bij volleybal. Op het moment dat de bal gespeeld wordt moet het zitvlak de grond raken.

Gesposs heeft in het verleden deelgenomen aan de landelijke eredivisie en een regionale competitie van de Nevobo. Op dit moment bundelt Gesposs de krachten met Olympia uit Ochten en Koprol uit Nijmegen (GOK) om deel te nemen aan de landelijke eerste en tweede divisie. Dat wordt één keer per maand in toernooivorm gespeeld.

Als de mogelijkheid er is spelen we op andere toernooien en worden demonstraties gegeven/bijgewoond.

Gesposs organiseert ieder jaar een internationaal recreatief zitvolleybaltoernooi in de Rusheuvel in Oss. Daar vinden op de donderdagavond de training plaats. Daar proberen we te werken aan techniek en conditie voordat onderling een aantal sets wordt gespeeld.

Voor wie is het?

Iedereen die wil kan deelnemen aan deze sport. Zowel mindervalide, sportgeblesseerde als valide personenzijn van harte welkom om deel te nemen aan deze sport. Er wordt tevens geen onderscheid gemaakt in beperkingen en geslacht. Deze teamsport is geschikt voor iedereen die ouder is dan 14 jaar.

Team Gesposs

Het team van Gesposs bestaat uit zowel vrouwen als mannen en traint op de donderdagavond. Na enkele oefeningen worden onderling diverse sets gespeeld. Momenteel speelt Gesposs geen competitie, maar voorheen is deel genomen aan de Ereklasse, eersteklasse of regioklasse Zuid van de Nevobo.

Zitvolleybal Gesponsord door:

Rotarywisselbeker

Jaarlijks organiseert GESPOSS een Internationaal Recreatief Zitvolleybal toernooi waarin 16 teams strijden om de Rotarywisselbeker. Voor informatie over de actuele data kunt kijken in ons Nieuwsoverzicht. Voor informatie over deelname kunt u contact opnemen met Frans Verhappen, zie hiervoor de contactinformatie onderaan de pagina.

Impressies

Klik op de pijltjes voor meer foto's.

Locatie en tijden

Klik op de locaties in de onderstaande kaart voor informatie over de speeltijden en locaties.

Nieuwtjes:

Toernooi:

Op 14 mei 2016 weer een geslaagd zitvolleybaltoernooi gehad in de Rusheuvel in Oss. De 45ste versie van dit toernooi had Leverkusen-Grevenbroich uit Duitsland als winnaar van de Rotary-wisselbeker.
Klik op de download om de uitslag te bekijken!

Toernooien

-14 mei 2016

Voor meer informatie ga je naar evenementen

Competitie !

Gok 2 (combinatie van Gesposs, Olympia, en Koprol) is op 21 mei kampioen geworden in de tweede divisie van de Nevobo zit volleybal competitie. Gok 1 is vierde geworden van de eerste divisie. Namens het bestuur van Gesposs gefeliciteerd met deze prestaties. We zijn nog op zoek naar nieuwe zit volleyballers voor het volgende seizoen. Mocht dit iets voor je zijn kijk dan vlug op http://gesposs.com en meld je aan.

Contactgegevens

Frans Verhappen

best.zitvolley.gesposs@gmail.com
024-3449452