WATERBASKETBAL

Waterbasketbal is een teamsport in het water voor mensen met een beperking. Het spel is een combinatie van waterpolo, basketbal en korfbal. Het doel is simpel: scoren bij de tegenstander.

‘Hoe gaat dat dan?’

Bij ons ziet het er wat anders uit dan bij ‘gewoon’ basketbal. We hebben geen netje aan de muur, maar een netje op een ‘drijver’, die op het water ligt. Deze drijver word aan de bodem van het zwembad vastgemaakt zodat deze netjes op zijn plek blijft liggen tijdens het spel. De bedoeling is om de bal in het net te gooien.

‘Hoe krijg je dan de bal naar de overkant? Dribbelen op het water kan toch niet?!’

Het is de bedoeling dat je de bal overspeelt naar je teamgenoten, om zo uiteindelijk de bal bij de tegenstander in het net te kunnen gooien. Zwemmen met de bal mag niet! Een goede samenwerking in het team is dus heel belangrijk!

De sport kan beoefend worden door mensen met zowel een lichamelijke- als (licht) verstandelijke beperking. De sport wordt beoefend in het diepe bad, dus je moet wel kunnen zwemmen!
De teams zijn gemengd, dat betekend dat meisjes/vrouwen en jongens/mannen in hetzelfde team kunnen zitten. Een waterbasketbalteam bestaat uit 5 mensen. In een wedstrijd speel je dus met 5 tegen 5.

‘Hoe kan ik met jullie meedoen?’

Op dit moment hebben we ongeveer 25 enthousiaste leden in de leeftijd van 18 t/m 60 jaar.
We trainen elke week een uur en doen dan conditieoefeningen, baloefeningen en spelen een partijtje. Vier keer per jaar worden er wedstrijden gehouden. Als lid mag je zelf kiezen of je deelneemt aan de wedstrijden, of dat je alleen wil trainen. We vinden namelijk het betrekken van mensen met een beperking in deze sport en het groepsgevoel net zo belangrijk, zo niet belangrijker, als het winnen van wedstrijden!

Ben je 13 jaar of ouder en wil je een keer meedoen? Kom dan naar onze training.
We trainen op dinsdagavond van half 8 tot half 9 in het instructiebad van het golfslagbad in Oss.

Graag tot ziens!

Voor wie? 
Iedereen vanaf 13 jaar 

Wanneer? 
Dinsdagavond van 19:30 – 20:30 uur 

Waar? 
Golfbad Oss
Euterpelaan 1
5344 CA Oss

Kosten? 
€120 euro per jaar 

Sluit Menu