Update Corona virus (COVID-19)

Blijf gezond allemaal!

13 oktober: Naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen, heeft het waterbasketbal besloten om niet meer te trainen tot 10 november. Het jeugd en volwassen zwemmen gaan wel door. Extra maatregelen zijn:

  • mondkapje op wanneer je niet in het water bent;
  • Douchen is niet mogelijk.

18 augustus: De zomervakantie is volgende week helaas weer voorbij, maar gelukkig kan Gesposs weer gaan starten met de sporten in het zwembad. Het Protocol Verantwoord Zwemmen (versie 2.1) geeft aan dat:

  • spelcontact tijdens normale activiteiten is toegestaan voor alle leeftijden;
  • tijdens het banen zwemmen geen 1.5 meter afstand gehouden hoeft te worden tussen de zwemmers.

LET OP: Gezien de doelgroep houdt het volwassen zwemmen ook in het water aan de 1.5 meter afstand regel. Spelactiviteiten worden wel weer opgepakt (met 1.5 meter afstand).

Verder is het mogelijk om te douchen en naar de toilet te gaan, maar probeer dit zo veel mogelijk thuis te doen. De rolstoelen en tilliften worden na gebruik gedesinfecteerd.

  • Volwassen zwemmen: Om 19.15 uur kunnen de leden pas het zwembad betreden. Er zijn in alle baden toezichthouders aanwezig. Verstandelijk beperkte leden krijgen een vaste buddy toegewezen.

21 mei: Het bestuur en het Golfbad heeft groen licht gegeven om de zwemlessen en waterbasketbal trainingen weer op te starten. Vanaf 25 mei mogen wij het zwembad weer in gebruik gaan nemen. Aangezien we nog steeds de 1.5 meter afstand moeten houden (bij 13 jaar en ouder), heeft ieder tak van sport een eigen plan opgesteld.

  • Volwassen zwemmen: Er wordt alleen in breedte van het bad baantjes gezwommen. De zwemmer kan op eigen tempo baantjes zwemmen in zijn/haar eigen ”baan”.
  • Waterbasketbal: De groep is opgedeeld in twee kleinere groepen. Een groep zwemt op dinsdagavond en de andere groep op zaterdagochtend.
  • Jongeren zwemmen: Het jongeren zwemmen wordt weer langzaam opgestart in de oude vorm.

06 mei: In de persconferentie van 06 mei heeft het RIVM en het kabinet een update over de maatregelen met betrekking tot het coronavirus bekend gemaakt. Hierin is vermeld dat de binnenzwembaden vanaf 11 mei weer open mogen. Samen met het Golfbad zijn de coördinatoren van het waterbasketbal en het jeugd- en volwassen zwemmen bezig om plannen te maken, zodat er hopelijk weer snel gezwommen kan worden. De coördinatoren zullen hierover zelf naar de leden communiceren, zodra hier meer over bekend is.

21 april: In de persconferentie van 21 april heeft Rutte opnieuw aangekondigd om de maatregelen te gaan verlengen tot 20 mei. Dit betekent dat alle trainingen binnen Gesposs niet doorgaan tot minimaal 20 mei.

31 maart: In de persconferentie van dinsdag 31 maart heeft Rutte aangekondigd de maatregelen te verlengen tot 28 april. Dit betekent dat alle trainingen binnen Gesposs niet doorgaan tot minimaal 28 april.

23 maart: De KNZB heeft naar aanleiding van het Corona-virus besloten om alle wedstrijden van dit seizoen af te lassen. Dit betekent dat het seizoen voor onze waterbasketballers helaas vervroegd wordt beëindigd.

12 maart: Het Golfslagbad heeft besloten dat zij haar deuren gaat sluiten in verband met het Corona-virus voor een onbepaalde tijd. Wanneer de trainingen en zwemles weer hervat gaan worden, horen de leden en vrijwilligers van de coördinatoren.

10 maart: Vanwege het Corona-virus zijn alle zwemactiviteiten tot minimaal 6 april geannuleerd tot nader bericht van de coördinator. De leden en vrijwilligers hebben hier inmiddels bericht over gehad van hun coördinator.

Geef een reactie

Sluit Menu