Zitvolleybal

Zitvolleybal is een leuke en dynamische teamsport, voor mensen met een lichamelijke beperking, sport-geblesseerde, maar ook valide spelers. Deze wordt bij diverse verenigingen in Nederland gespeeld. Het verhaal van een zitvolleybalteam bevat zoveel meer dan de sport en de sportprestaties. Vooral het sociale aspect zoals het accepteren van je beperking en hieruit voordelen zien te halen, angsten overwinnen en het verschil kunnen maken dankzij de “beperking” in plaats van ondanks een beperking, maakt het daarmee een zeer leuke waardevolle sport.

In Nederland mag iedereen met of zonder handicap meedoen. Ga het een keer proberen en sta verbaasd over de snelheid, dynamiek en technische gelijkenis met het staand volleybal.

Gesposs traint op donderdagavond in de Rusheuvel in Oss. Daar werken we aan techniek/ tactiek en conditie, voordat een lekker partijtje gespeeld wordt. Gesposs speelt mee in de 2de divisie bij de Nevobo.

Zitvolleybal wordt gespeeld op een speelveld van 6 bij 10 meter, in tweeën gedeeld door een net. Dit net heeft een hoogte van 115 centimeter. Een gemend team bestaat uit zes spelers De dynamiek en hoge snelheid van zitvolleybal is spectaculair. Bovenhands en onderhands kennen dan ook in verband met de verplaatsingsproblematiek enkele varianten, maar blijven belangrijke technische onderdelen. Het zitvlak of een deel van de romp moet bij bijna elke spelactie contact hebben met de vloer.

Voor wie? 
Iedereen die wil kan deelnemen aan deze sport. Zowel mindervalide, sport geblesseerde als valide personen zijn van harte welkom om deel te nemen aan deze sport. Er wordt tevens geen onderscheid gemaakt in beperkingen en geslacht. Deze teamsport is geschikt voor iedereen die ouder is dan 14 jaar.

Wanneer? 
Donderdagavond van 19:30 – 21:30 uur 

Waar? 
Sportcentrum De Rusheuvel
Rusheuvelstraat 1
5346 JH Oss

Kosten? 
€110 euro per jaar exclusief bondskosten