NK waterbasketbal 2023

Op 7 oktober te Meppel was het zover! Het Nederlandse kampioenschap waterbasketbal.

Al vroeg vertrok het 10 koppige team vanuit Oss richting Meppel. De gehele groep waterbasketballers ging mee als support, dit was natuurlijk nu al een kers op de taart van een dag die nog moest beginnen. De sfeer zat er onderweg al heel goed in.

Aangekomen in Meppel werden we allemaal verwelkomd met een kopje thee of koffie met een heerlijk gebakje.

Hierna begonnen de eerste wedstrijden, vanaf het begin was het uiteraard erg spannend! Maar het gaf het team erg veel rust dat de tribune gevuld was met geel, allemaal Gesposs supporters!

De eerste wedstrijden waren gewonnen en toen stonden we tegenover SVG Den Bosch in de kruisfinales. Tevens werd dit portje gewonnen door Gesposs en gingen we door voor eerste en tweede plaats in de finale.

De finale was ontzettend spannend, het was een gelijkwaardige strijd tussen de Tubanten uit Enschede en Gesposs. Uiteindelijk werd de finale gewonnen door Gesposs met 5-3! Een uitzonderlijke prestatie. Hiermee is Gesposs voor de tweede keer op rij Nederlands Kampioen Waterbasketbal geworden!

De dag werd afgesloten met een gezamenlijk etentje bij de McDonald’s waar nog na werd gefeest. Vanaf hier vertrokken alle spelers en supporters weer terug naar Oss!